Przejdź do głównej zawartości

Tartaletki z masą krówkową


Szybkie, łatwe i bardzo smakowite!
Dziś proponuję Wam do kawki ciasteczko o cudownie krówkowym smaku:)







Ciasto przygotujecie zgodnie z TYM przepisem i sposobem wypiekania jaki tam opisałam.



Masa krówkowa:
  • 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego lub gotowego kajmaku z Gostynia. Żadnej innej firmy
  • 100g masła

Składniki połączyć łyżką, nie za długo mieszając, bo masa zacznie rzednąć! To bardzo ważne składniki mają się tylko połączyć.
Nakładać masę na zimne tartaletki i schłodzić w lodówce przez jedną godzinę. Podawać udekorowane owocami i tarta czekoladą. 










Smacznego!

Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. To jedne z najlepszych tartaletek jakie zrobiłam:)

      Usuń
  2. Wyglądają niezwykle apetycznie! Mmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  3. o coś dla mnie :) słodkie słodkości luuubię

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ tu pięknie i pachnąco- tartaletki wyglądają bosko:)Zdjęcia-pierwsza klasa:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia