Ostatnio proponowałam Wam błyskawiczną kremówkę, która bardzo Wam się podobała:) dziś równie błyskawiczne eklerki.
Ciasto jakie zostało z przygotowania kremówki upiekłam razem z ciastem na kremówki, sposób pieczenia możecie zobaczyć TU
Przełożyłam ją, a właściwie je, bo tych pasków było cztery, więc w sam raz na dwie potężne eklerki. Każdą z nich pokroiłam na cztery porcje, więc było tego sporo:)
Krem:
- 1 śmietana 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 galaretka agrestowa
- 2 szt. trufli orzechowych (może być czekolada)
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem dodać wystudzoną galaretkę i ubijać przez chwilę. Przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówka rozetki i przełożyć dwa paski. Na wierzchu również wycisnąć masę. Zetrzeć na tarce trufle i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Wyjąć i przekroić na cztery porcje. Tak samo postąpić z druga porcją ciasta.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz
Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,
Jola