Przejdź do głównej zawartości

Kuchnia regionalna i konkursy





Wspominałam Wam o Konkursach Sobótkowych w jakich miałam wziąć udział wraz z moimi koleżankami z KGW w Świerczowie. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej na ten temat zapraszam na stronę www.swierczowianki.blogspot.com:)

"brylaste myko", pierogi z borówka leśna i suszona śliwką

 młode ziemniaki z cebulką

młode ziemniaki z koperkiem

To zdjęcie przedstawia mnie w momencie odbierania nagród z rąk Burmistrza Kolbuszowej i Przewodniczącego Rady Miejskiej

Bukiet z kwiatów ogrodowych, który zajął pierwsze miejsce w konkursie

Dyplom
Dyplom

Dyplom
Dyplom

Mogę rzec tylko jedno!:)

Stanowimy wspaniały Zespól, który jak widać nawet przy działalności zaledwie kilku miesięcy świetnie sobie poradził we wszystkich konkurencjach:)




Dziękuję Dziewczynki:)

Komentarze

  1. ale wspaniałości! a pierogi cud, miód i orzeszki:) pięknie wyhaftowane:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję w imieniu specjalistek od haftowania:)

      Usuń
  2. Wszystko takie smakowite! Gratuluję wygranych:))

    OdpowiedzUsuń
  3. E no... pięknie!!! Gratulacje!!!!!!!! Nie ma to jak wszystkich powalić na łopatki, co nie?:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gratuluję! A jedzonko wygląda tak smakowicie, że chciałoby się tylko jeść i jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gratuluję wygranej! Ale pyszności!!!!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Witaj miły gościu :)
Dziękuje za odwiedziny :)
Jeśli masz pytanie do przepisu, zadaj je tutaj, a ja postaram się odpowiedzieć na nie w jak najkrótszym czasie.
Pozdrawiam,

Jola

Popularne posty z tego bloga

Sałatka z tortellini

Po kilku tygodniach milczenia na blogu, powracam z przepyszną sałatką z tortellini i pora. Bardzo szybka, łatwa i  nieco inna niż te które jadłam do tej pory. Polecam :)  Składniki na sporą porcję (ok. 8 - 10 osób)

Syrop z sosny

Pierwszy raz robię go sama. Pędy zbierałam w lesie z dala od szosy, i Wam radzę to samo, ponieważ nie wolno ich myć przed zasypaniem cukrem najlepiej, aby nie miały zanieczyszczeń.

Rolada serowa

Przepis na tą przystawkę otrzymałam od mojej sąsiadki Pani Bogusi:) Wspaniała przegryzka do piwka, ale też świetnie nadaje się na kanapki.

Jeżyna - konfitura, dżem...

 Tym razem za szkłem zamknęłam jeżynę.

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto które znika tak samo szybko jak To Zanim zdążyłam się obejrzeć w blaszce ostał się jeden jedyny kawałek ten ze zdjęcia. Pomimo tego że nie ma pięknej fotki jest warte wypróbowania. dzieci były nim zachwycone. Polecam!    Na biszkopt: 4 jajka 6 łyżek cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia